Friday, July 27, 2007

WAT MOET EK DOEN OM GERED TE WORDEN?

Dutch


1. GELOOF in die Here Jezus ... en u zult gered worden (Hand. 16:30,31), zonder geloof is dat onmoegelijk. Wie by God wil komen moet geloven, dat hij bestaat en dat hij beloont wie hem zoeken. (Heb. 11:6). Wie weigert te geloven, wordt veroordeeld. (Marcus 16:16). Als u weigert te geloven dat ik ben die ik ben, zult u sterven in uw zonden. (Johannes 8:24). Zo is het ook met het geloof: als het metnresulteert in daden, is het op zichzelf genomen dood. (Jakobus 2:17).

2. BEKEREN - Begin een nieuw leven ... en laat u dopen in de naam van Jezus Christus (Hand. 2:38). Maar nogmaals: als u geen nieuw leven begint, zult u allemaal omkomen, evenals zij. (Lucas 13:3,5). Hij laat nu alle mensen over de hele wereld weten dai ze een nieuw leven moeten beginnen. (Hand. 17:30). God heeft dus ook de niet-Joden de gelegenheid gegeven zich te bekeren en te leven! (Hand. 11:18).

3. BRENGT - en dat brengt ons redding. (Romeinen 10:10). Alsu met uw mond belijdt: Jezus is die Here, en met uw hart gelooft dat God hem van die dood heeft opgewekt, wordt u gered. (Romeinen 10:9), Leder die tegenover de mensen er openlijk voor uitkomt dat hij bij mij hoort, voor hem zal ik hetzelfde doen tegenover mijn Vader in de hemel. (Matteüs 10:32). U bent de Christus, de Zoon van de levende God! (Matteüs 16:16). Ik geloof dat Jezus Christus de Zoon is van God. (Hand. 8:37).

4. DOOP - de doop waardoor u nu wordt gered. (1 Petrus 3:21). Wie gelooft en zich laat dopen, wordt gered. (Marcus 16:16). Niemand kan koninkrijk van God binnenkomen, als hij niet geboren wordt uit water en Geest. (Johannes 3:5). En laat u dopen in die naam van Jezus Christus om vergeving te krijgen van uw zonden; en u zult de heilige Geest geschonken krijgen. (Hand. 2:38). Laat je dopen en je zonden afwassen onder het aanroepen van zijn naam. (Hand. 22:16). De doop heeft u allen met Chrisus verenigd (Galaten 3:27). Door de doop die ons één maakte met het stervan Christus Jezus, werd zijn dood ook onze dood.Dat weet u toch wel! (Romeinen 6:3). Want wie één is geworden met Christus, is een nieuwe schepping. (2 Kor. 5:17).

ZE VOEDT ONS OP EN LEERT ONS DAT we ons moeten afkeren van ons goddeloos leven en onze wereldse verlangens en dat we bezonnen, rechtvaardig en vroom moeten leven in deze wereld. In afwachting van het geluk waar we op hopen: de manifestatie van de heerlijkheid van onze grote God en redder. Christus Jezus. Hij heeft zichzelf voor ons opgeofferd om ons vrij te maken van elke ongerechtigheid en om ons te voormen tot een volk, dat gereinigdis van zonde, hem alleen toebehoort en zich inzet voor het goede. (Titus 2:12-14).

U HOUDT AAN DE OVERLEVERINGEN die ik u heb doorgegeven. (I Kor. 11:2).

Die Here Jezus zij u allen genadig. (Openbaring 22:21).

Gelukkig te prijzen zijn zij die hun kleren wassen en daardoor het recht hebben de vrucht van de levensboom te eten en door de poorten de stad binnen te gaan. (Openbaring 22:14).

J.D. Phillips

No comments: